Dromen en wensen
tot leven brengen

Bij Puur Houtbouw geloven we, dat echt vakmanschap meer is dan alleen het bouwen en plaatsen van houtconstructies. Voor ons draait het allemaal om, vanuit het hart voor hout, constructies te creëren die de wensen van onze klant weerspiegelen en die naadloos inpassen in de omgeving. Zo werken we nauw samen om dromen en wensen tot leven te brengen.

Alleen het
beste hout

Wij willen uitsluitend het beste hout voor onze projecten. Dit betekent, dat we ons hout lokaal selecteren en alleen de beste bomen uitkiezen. Van boom tot balk of plank wordt ons hout zorgvuldig bewerkt, waardoor onze houtconstructies puur, origineel en authentiek worden. Deze aanpak is voor ons een duurzame manier om aan grondstoffen te komen. Lokaal en in eigen beheer, zonder tussenkomst van transport en fabrieken. Dit werkt mee in een gezondere omgeving. Van begin tot eind verzorgen wij alles, zodat de opdrachtgever kan genieten van een zorgeloze ervaring.

Zagerij
Verwerken van Hollandse bomen in eigen achtertuin

Jouw tuinverblijf ontstaat in onze achtertuin, letterlijk! We verzagen het lokale hout, de veelal Hollandse Douglas- en eikenbomen, in onze eigen werkplaats. Dat doen we volledig op maat, want jouw tuinverblijf is volledig maatwerk! Van constructiehout en stevige palen, tot sierlijke en stevige planken. Puur voor jou en jouw wensen.

al sinds 1998
bezig met tuinen

Sinds 1998 is Ed al gedreven en enthousiast bezig met alles rondom tuinen – voorheen als hoveniersbedrijf Ed Bijker. De passie voor houtbouw tuinverblijven is daar in 2006 bijgekomen en sinds 2023 ligt hier de focus: Het creëren van tuinverblijven in haar puurste vorm.

 

 

Ed en Annie Bijker van Puur Houtbouw

Gedreven door
puur ambacht

Het creëren van tuinverblijven die eruit springen. Die volledig opgaan in de groene omgeving. Die bijdragen aan geluk en leefplezier. Daar doen wij het voor! Met de grote passie voor dit prachtige ambacht. Werken met onze handen, in de natuur. Van idee tot realisatie, het gehele concept. Dat maakt het puur.

Samen realiseren we jouw
volgende tuinverblijf

Het eerste gesprek. Puur vrijblijvend, maar bomvol ideeën. Samen gaan we dit traject aan. Daarbij zullen we áltijd eerlijk zijn, geven we suggesties, maar durven we ook te benoemen als iets niet helemaal werkt. Puur vanuit onze expertise, samenkomend met jouw wensen. Ons team is er klaar voor!

Een oplossing op maat?
Ontdek de mogelijkheden

Laat je inspireren door prachtige tuinverblijven die wij al hebben mogen opleveren bij onze klanten. Van tuinhuis, tot kapschuur. Van tuinkamer tot carport. Laat je fantasie het werk doen!

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Vul uw gegevens in en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op.